Wednesday, October 19, 2011

Ingredientele cancerigene cu care ne hranim corpul



Următoarele ingrediente controversate pot fi găsite în produsele DUMNEAVOASTRĂ de igiena si infrumusetare


sursa: http://www.healthy-communications.com/controversialingredients1.html


In ultimii 100 de ani, rata cancerului  in SUA a crescut vertiginos de la 1 din 800 de persoane diagnosticate, până la 1 din 3 azi. Vă întrebaţi de ce? Avem unele răspunsuri.

Parabenii  sunt cunoscuti si sub numele de metilparaben, propilparaben, IIsoparaben, Butylparaben. Parabenii sunt un grup de substanţe chimice folosite pe scară largă drept conservanţi în industria cosmetică şi farmaceutică. Acestia au fost legati de  o posibilia 
cancerigenitate precum şi un efect estrogenic, cauzate de o expunere continua. US Environmental Protection Agency (EPA), în raportul lor ", Produse farmaceutice şi produse de îngrijire personală în mediu: agenţi ai unei schimbari subtile?" a raportat că parabeni-metil, propil, butil şi de etil au demonstrat o activitate estrogenica în mai multe teste. Este un adevar medical cunoscut faptul ca estrogenii stimuleaza cancerul de sân şi orice e absorbit prin piele poate echivala de 10 ori concentraţia unei doze pe cale orală.

Nu au fost efectuate studii de succes care sa demonstreze că utilizarea repetată şi prelungită de parabeni este sigură. Acesta este un conservant sintetic economic, pentru care multe branduri mari de cosmetice au încercat să finanteze studii pentru a dovedi că utilizarea prelungită este sigură; toate studiile au eşuat. Parabeni sunt folositi in multe produse în calitate de conservant pentru a extinde termenul de valabilitate al produselor. Aceste substanţe chimice pot fi găsite în creme hidratante pentru fata si corp, de curatare a corpului.


Propilen glicol 
Numit umectant în produsele cosmetice, este în realitate " antigel industrial " şi este ingredientul principal al lichidului de frână şi a lichidului hidraulic. Testele arata ca poate fi un puternic iritant pentru piele. Fisa tehnica de siguranta a produsului (MSDS) ne avertizeaza sa evitam contactul cu pielea, deoarece poate provoca anomalii hepatice şi leziuni renale.

Extras din Fisa tehnica de siguranta a produsului (MSDS) :
"Poate inhiba crestearea celulelor si poate deteriora membranele cauzand iritatii, piele uscata si deteriorarea la suprafata.

Pote fi daunator prin inhalare, ingestie sau absorbtie prin piele. Poate cauza iritatia oculara. Expunerea poate provoca dereglari intestinale, ameteala, dureri de cap si voma, deprimarea sistemului nervos central."

Ulei mineral (petrol petrolatum) 
First  Report on Carcinogens from the USGovernment: Coal Tars and Mineral Oil (Primul Raport al Guvernului SUA privind expunerea la agenţi cancerigeni: Gudronul de cărbune şi uleiul mineral)
Derivat din ţiţei (din petrol) este folosit în industrie ca lichid de prelucrare a metalului. Poate sufoca pielea, prin formarea unei pelicule de ulei. Pielea sănătoasă trebuie să ia oxigen din exterior şi sa elimine dioxid de carbon. Acest proces nu ar trebui să fie inhibat. Retinerea unei cantităţi mari de umiditate în piele poate "inunda" biologia, si poate duce la  o piele  imatura, nesănătoasa, sensibila si care se usuca usor.
Extras din Fisa tehnica de siguranta a produsului (MSDS) :
"Uleiul mineral este suspectat a fi cancerigen pentru piele, scrot, laringe, plamani si tractului digestiv.
In cazul contactului cu piele este recomandata spalarea cu apa si sapun. Ca masura de protectie pentru piele, sunt recomandate manusile de neopren."

PETROLEUM petrolatum, ulei mineral
 
Aceleaşi proprietăţi ca şi uleiul mineral. In industrie este utilizat ca gresant.

Lauril sulfat de sodiu (SLS) si lauret sulfat de sodiu (SLES) 
SLS este, probabil, ingredientul cel mai nociv din produsele de îngrijire personală. SLS este folosit în laboratoarele de testare-ca iritant etalon pentru piele, pentru a compara proprietăţile de vindecare ale altor ingrediente. 
Utilizări industriale ale SLS includ: curatatori (detergenti) pentru podeaua garajului, degresanţi  pentru motoare şi detergenti pentru spalatorie auto. Studiile arata un potential de pericol mare, atunci când sunt utilizati în produsele de îngrijire personală. Cercetările au arătat că SLS şi SLES pot provoca formarea de nitraţi si dioxine potenţial cancerigene prin reacţia cu ingrediente utilizate în mod obişnuit in sampoane sau alte produse de curatare. Cantităţi mari de nitraţi pot intra în sistemul circulator (in sange) de la o singura samponare.
Extras din Fisa tehnica de siguranta a produsului (MSDS) :
"Sinonime: Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Laureth-13, Sodium Laureth Sulfate, DX2495
Ingrediente: acid sulfuric, MONODODECYL ESTER, sarea de sodiu; (lauril sulfat de sodiu)
Cai de intrare in organism: prin inhalare, prin piele, prin ingerare
Pericole neobisnuite la Foc si explozii: emana vapori toxici prin descompunerea termica
Date prin pericolele pentru sanatate:
Produce iritatii usoare la contactul cu pielea, ochii si mucoasele. Contactul cu pielea poate provoca reactii alergice. Toxic moderat prin ingestie. Testele pe animale de laborator indica efecte 
mutagene (la expunere cronica).
Primul ajutor in cazul contactului cu ochii: a se spala insistent cu apa, pentru cel putin 15 minute.
Depozitare/ manipulare: Evitati contactul cu ochii, pielea si imbracamintea. A nu se ingera.
Echipament de protectie recomandat: manusi de neopren."

Fluorură de sodiu (MSDS) - 
folosit ca otrava de sobolani, vrei sa fie in pasta ta de dinti?
Se gaseste in : insecticide, emailuri, fluorizarea apei potabile, dezinfectarea aparaturii de fermentare, conservarea lemnului, profilaxia dentara, manufactura hartiei, fluxuri galvanizare

Cocoamide DEA, TEA, MEA dietanolamină, trietanolamină,  recunoscute ca fiind cancerigene, vazut la CBS News, în 1998.
Extras din Fisa tehnica de siguranta a produsului (MSDS) :
Sinonime: 2,2'-IMINOBISETHANOL; 2,2'-IMINODIETHANOL; DIETHYLOLAMINE(DEA), TRIETHYLOLAMINE (TEA), MEAETHYLOLAMINE(MEA)
Provoaca  iritatii severe
Dăunător dacă este înghiţit sau inhalat.
Evitaţi contactul cu ochii, pielea, imbracamintea.
Evitati inhalarea vaporilor. Păstraţi recipientul închis ermetic. Utilizati cu ventilatie adecvata. Spălaţi integral după manipulare.
Inhalarea vaporilor poate provoca iritaţii severe ale sistemului respirator.
Contact cu pielea sau ochii poate cauza iritatii severe sau arsuri.
Inghitirea poate provoca greata, varsaturi, dureri de cap, ameţeli, iritatii gastrointestinale.
Ingerarea poate provoca iritaţii şi arderea gurii si stomacului.
Efectele cronice de supraexpunere pot include afectarea rinichilor şi / sau  a ficatului.
Cai de intrare:  contactul cu pielea, cu ochii, prin absorbţie, inhalare, ingestie
 Echipamente de protectie: Folositi  ventilaţie de evacuare (exhaustare) generala sau locala 
 Protectia pielii:  manusi de cauciuc sunt recomandate.

Dioxid de titan acum declarat în sfârşit  cancerigen, 2001

Expunerea pe termen lung la praful de dioxid de titan pot duce la fibroza uşoară (cicatrici ale plămânilor).
Persoanele cu boli pulmonare pre-existente pot fi mai sensibili la efectele acestei substanţe.

Contact cu pielea:
Spălaţi imediat pielea cu multă apă şi săpun timp de cel puţin 15 minute. Îndepărtaţi îmbrăcămintea şi încălţămintea contaminate. Se spală hainele înainte de reutilizare. Curăţaţi cu atenţie pantofii înainte de reutilizare.Mergeti Ia un medic dacă iritaţia se dezvoltă.

Date toxicologice: Investigat ca tumorigen şi mutagen.
carcinogenitate:
NIOSH consideră că această substanţă are  potential cancerigen.
Dioxidul de titan se gaseste in cremele de protectie solara! Va mai mirati de unde au rasarit atat de multe cazuri de cancer de piele?

Trietanolamină (TEA)

Bentonitica sau caolin

Glicerină (sintetice) 
Atrage umezeala din interiorul pielii, şi il mentine la suprafaţă pentru o mai bună "senzatie". Pielea se usuca din interior spre exterior. Listat in fisa tehnica de securitate ca fiind periculos. La expuneri reduse irita ochii si tractul respirator.

Mai multe articole despre parabeni si ingrediente periculoase din cosmetice si produse farmaceutice gasiti aici.

No comments:

Post a Comment

Postări populare

Total Pageviews