Tuesday, January 10, 2012

Batoane si bilute de cereale - fara foc

Cele mai gustoase, usor de facut si hranitoare cereale pe care le puteti lua la serviciu!

Baietelul nostru si-a servit chiar si prietenii cu ele :)
 

1 sfecla rosie maruntita la tocator
100 g fulgi cocos
50 ml ulei de palmier (cocos)
4 lg stafide
10 lg ovaz (dupa consistenta)
2 lg caise uscate tocate marunt
4 lg seminte crude floarea soarelui 
4 lg caju crud tocat marunt (sau migdale)
50 ml miere de albine (dupa gust)
50 g cacao (sau roscove)
Asadar, se incepe cu sfecla rosie cruda pe care o maruntiti la tocatorul electric, dupa care adaugati uleiul.  Semintele de floarea soarelui (sau dovleac) si caju le dati prin tocator pana obtineti marimea dorita. Caisele uscate (nu in zahar sau cu conservanti) se pot inlocui cu prune uscate, curmale sau  smochine si le veti taia in bucatele mici.
Fulgi de cocos puteti pune si in compozitie dar si pentru decorare, la exterior.
Apoi puneti fulgi de ovaz, suficient de multi incat sa dea fermitate compozitiei. Miere si pudra de cacao v-as recomanda sa puneti la urma pentru a le putea doza dupa gust.
Dupa ce ati terminat toata compozitia turnati-o intr-un strat nu prea gros intr-o tava pe care ati pus o folie de plastic si o dati la frigider.
Dupa cateva ore se va intari si o puteti scoate si taia in batoane, patretele, sau o puteti modela in bilute dupa care le tavaliti prin fulgi de cocos.
Desigur, se mai pot folosi merisoare, afine, goji, sirop de artar sau de agave in loc de miere de albine.

No comments:

Post a Comment

Postări populare

Total Pageviews