Saturday, January 14, 2012

Cum sa-ti faci Calciu acasa


E deja stiut faptul ca multe din vitamine sintetice din comert nu sunt absorbite de organismul nostru decat intr-o proportie foarte mica. Si mai stim faptul ca in curand aceste vitamine vor disparea din rafturile farmaciilor, fie ele sintetice sau naturale.

Ce-i de facut?
Pentru necesarul de Ca, specialistii recomanda coaja de ou organic. Sunt mai multe variante de a servi coaja de ou pisata: cu miere de albine, cu zeama de lamaie, cu otet, cu seminte de bostan, etc.
Dintr-o coaja de ou mediu va rezulta cam o lingurita de pudra care contine: 750 - 800 mg de calciu plus alte microelemente absorbabile: magneziu, bor, cupru, fier, mangan, molibden, sulf, silicon, zinc, etc (27 elemente în total). Compoziţia coajei de ou este foarte asemănătoare cu cea a oaselor si a dintilor nostrii.
Necesarul zilnic de calciu este de 400 mg/zi in plus fata de cel luat din alimentatie, deci va trebui sa luati o jumatate de lingurita de pudra de ou pe zi. Nu luati mai mult de 500 mg calciu deoarece corpul nu poate face fata. Daca aveti nevoie de mai mult de 400 mg/zi, impartiti aceasta cantitate in mai multe doze zilnice.
Recomandat este sa luati calciul impreuna cu Magneziu in cantitati cel putin egale, deoarece multi oameni au nevoie de mai mult magneziu decat calciu, in functie de cat magneziu obtin din alimentatie. 
Este indicat sa luati calciul si magneziul cu mancare pentru ca acest lucru ajuta la absorbtia lor.
Nu uitati ca vitamina D este foarte importanta pentru absorbtia mineralelor, deci luati vitamina D  iarna si stati la soare vara.
În plus, sodiul este important pentru absorbţia mineralelor şi pentru păstrarea echilibrului mineralelor astfel încât beti zilnic zeama de lamaie si sare de mare sau oceanica,  (suc de la o jumatate de lamaie şi 1/4 lingurita de ocean sare de mare, amestecate in 200 ml de apă filtrată de 6 ori pe zi; 3 in timpul meselor pentru a ajuta digestia).

Cum sa faci pudra de coji de ouă:

1.Se spală cojile de ouă goale în apă caldă până când tot albusul de ou este eliminat, dar nu scoateţi membrana interioara, deoarece ea conţine substante nutritive importante pentru articulaţii ceea ce ajută la artrită.

2. Asezati bucăţile de ou pe prosoape de hârtie şi lasati-le să se usuce bine.

3. Spargeti cojile de ouă în bucăţi mici, şi maruntiti-le  într-un procesor de alimente, blender, rasnita de cafea, sau puneti-le într-o pungă de plastic şi folositi un sucitor pentru a le pisa. Rasnita de cafea functioneaza cel mai bine.

4.Cojile de ouă se păstreaza sub formă de pulbere într-un borcan de sticla acoperit sau alt container. Păstraţi-le într-un loc uscat, cum ar fi dulapul de bucatarie.



    No comments:

    Post a Comment

    Postări populare

    Total Pageviews