Friday, May 25, 2012

4 din 5 creme de protectie solara din comert pot fi daunatoare pt sanatatea ta


Environmental Working Group, o organizatie non-profit cu sediul la Washington, a lansat un studiu efectuat pe aproape 1000 de  produsele de protectie solara, care spune că patru din cinci produse nu protejează în mod adecvat  consumatorii si pot conţine substanţe chimice nocive.

Ingredientele active din produsele de protectie solara sunt compuşi care absorb, reflecta sau blocheaza lumina ultravioleta. 
Caricatura de Mike Adams

De zeci de ani, mass-media şi  "profesionistii" din sanatate au avertizat  cât este de periculos şi de dăunător soarele. Vi s-a spus că aceasta provoaca aparitia ridurilor si duce la imbatranire prematura. Ba chiar vi s-a spus va accelera foarte mult riscul de cancer
Răspunsul pe care industria cancerului şi producătorii de lotiune de bronzat l-au născocit pentru beneficii reciproce a fost: utilizati creme de protectie solara - şi din belsug! Produsele de protectie solara sunt extrem de profitabile pentru companiile care le produc, şi, astfel, există un stimulent puternic pentru ca acestea să continue şi să extindă campaniile lor de dezinformare pentru a creşte cota de piaţă chiar mai mult
Portiuni din veniturile lor sunt  date industriei  cancerului, care le ajuta in perpetuarea campaniei. Şi în timp ce este adevărat că doriţi sa evitati arsurile solare, ingredientele folosite în cele mai multe dintre produsele de protectie solara disponibile în comerţ sunt discutabile. După cum veţi vedea, multe dintre ele pot provoca daune mai mult decât pot preveni.


Puţine recomandări de sănătate au avut un efect atat de daunator ca sfatul conform caruia nu trebuie să iesiti din casa fara protectie solara. Purtarea de protecţie solară blocheaza productia corpului de vitamina D, ceea ce se intampla in mod natural atunci cand pielea este expusa la lumina soarelui. De fapt, produsele de protectie solara reduc productia de vitamina D cu 97.5 - 99.9%.
Acceptarea şi adoptarea pe scară largă a acestei doctrine gresite a contribuit la un deficit sever de vitamina D pe  scară mare, care, la rândul său, curma circa un milion de vieţi pe an, prin 16 tipuri diferite de cancer şi alte boli comune, cum ar fi:

   -  boală de inimă
   -  diabet
   -  boala inflamatorie intestinala
   -  artrită reumatoidă
   -  scleroza multipla si osteoporoza

Cu toate acestea, nu se poate spune lumina soarelui nu poate fi dăunătoare. Desigur, poate fi. Oricine care a avut vreodată o arsură ştie că lumina soarelui, la o intensitate mare pe o perioadă suficient de lungă poate deteriora pielea.


 Dar cum va puteti proteja de supraexpunere in condiţii de siguranţă?

De fapt, multe dintre cremele din comert vă dau un fals sentiment de securitate, care încurajează expunerea excesivă la soare şi poate duce la deteriorarea pielii. Si de asemenea, sunt posibili agenţi cancerigeni!

Lumina ultravioleta de la soare vine în două lungimi de undă principale - UVA si UVB. Este important să înţeleageti diferenţa dintre ele, şi factorii de risc pt fiecare.

Considerati ca UVB sunt "băietii buni", care ajuta pielea sa produca vitamina D.
 
UVA este considerat baiatul "rău", deoarece penetreaza pielea mai profund şi cauzează mai multe daune. Nu numai asta, dar razele UVA sunt destul de constante în timpul zilei, indiferent de ora, pe parcursul întregului an - spre deosebire de UVB, care sunt in cantitati mici dimineaţa şi seara, şi mari la prânz.

Dacă aţi facut vreodată arsuri solare pe o zi noroasă, acum
intelegeti de ce, este de la UVA profund penetrantă!

Două ingrediente ne-toxice care resping atat UVB cat si razele UVA sunt dioxidul de titan şi oxidul de zinc. Au fost folosite peste tot în lume de peste 75 de ani ca produse de protecţie solară  sigure


 Ce face ca produsele de protectie solara sa fie toxice?
Un agent cancerigen aplicat pe piele poate fi, de fapt, mai rău pentru sănătatea ta decât ingerarea lui, pentru ca ajunge direct in fluxul sanguin.

Pt a face lucrurile si mai rele, oamenii de stiinta nu sunt chiar siguri produsele de protecţie solară previn aparitia melanomului. Ei au sugerat că produsele de protecţie solară pot preveni arsurile solare, dar pot esua in a proteja impotriva cancerului, deoarece majoritatea produselor de protectie solara sunt doar un ecran pentru UVB, cea care ajuta la sintetizarea vitaminei D, dar nu si a  UVA, care provoacă cea mai mare a prejudiciului.

Unele studii au descoperit chiar şi o legătură între melanom şi utilizarea de protectie solara comerciala! În plus, substanţele chimice potenţial dăunătoare, cum ar fi dioxybenzone şi oxybenzone sunt unele dintre cele mai puternice generatoare de radicali liberi cunoscute de om. Şi mai mult chiar, alte studii au legat anumite filtre UV chimice de transsexualizarea masculilor  peşte şi degradarea recifului de corali.

După cum puteţi vedea din această listă de pe site-ul  Environmental Working Group,  există o mulţime de pericole potenţiale  în produsele  dumneavoastră  de protectie solara:

Octinoxate (Octyl Methoxycinnamate)
Cel mai utilizat ingredient de protecţie solară. Efecte estrogenice sunt remarcate la animale de laborator, precum  si intreruperi ale productiei de hormoni  tiroidieni şi a mecanismului de semnalizare creierului. A fost identificat ca distruge celulele soarecilor chiar şi la doze mici atunci cand este expusa la lumina soarelui!
Oxybenzone (Benzophenone-3)
Asociat cu reacţii fotoalergice. Acest produs chimic se absoarbe prin piele în cantităţi semnificative. El contaminează organismele a 97% din americani conform Centrului de cercetare si Control al Bolilor. Problemele de sănătate includ intreruperi ale productiei de hormoni si cancer.
Octisalate
Acesta este un potenţiator de penetrare, care poate creşte cantitatea de alte ingrediente care trec prin piele.
Avobenzone (Parsol 1789)
În principal este un agent de absorbţie UVA, lumina soarelui face ca acest ingredient instabil sa se desfaca in elemente chimice necunoscute, în special în prezenţa unui alt ingredient, Octinoxate.
Octocrylene
Produce radicali de oxigen atunci cand este expusa la lumina UV.
Homosalate
Cercetarile indică faptul că este un disruptor hormonal slab, formeaza metaboliţi toxici, şi poate spori gradul de penetrare a unui erbicid toxic.
Micronized Titanium Dioxide
 Aceste particule mici nu penetreaza pielea, dar pot fi  toxice pentru celulele vii şi mediu. Inhalarea de pulberi şi spray-uri este un motiv de îngrijorare.
Micronized Zinc Oxide
La fel ca mai sus.
Titanium Dioxide (Dioxid de Titaniu)
Aparent sigur pentru utilizarea pe piele, ca urmare a puterii de penetrare scăzute, dar inhalarea este un motiv de îngrijorare.
Ensulizole (Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid)
Cunoscut pentru producerea de radicali liberi atunci cand este expus la lumina soareluiceea ce duce la deteriorarea ADN-ului, această protecţie UVB poate avea potenţialul de a cauza cancer.
Nano Zinc Oxide (Oxid de Zinc nanoparticule)
 Npenetreaza pielea sănătoasă, şi, astfel, pare să prezinte un risc pentru sănătate scăzut în loţiuni. Inhalarea de pulberi şi spray-uri este un motiv de îngrijorare.
Nano Titanium Dioxide (Dioxid de Titaniu nanoparticule)
La fel ca mai sus.
Zinc Oxide (Oxid de Zinc)
Zincul are o lunga istorie de utilizare în produsele de protecţie solară şi alte produse de îngrijire a pielii; are absorbţie mică şi nu are efecte adverse asupra sănătăţii 
Padimate O (Octyl Dimethyl PABA / PABA Ester)
Un derivat al ingredientului de protectie solara PABA, cercetarile arată ca această substanţă chimică elibereaza radicali liberi, afecteaza ADN-ului, are o activitate estrogenică, şi provoacă reacţii alergice la unele persoane.
Menthyl Anthranilate
Un studiu a constatat că acesta produce  oxigen reactiv daunator atunci când este expus la lumina soarelui.
Mexoryl SX
Putere scăzută de penetrare a pielii.
Methylene Bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol
Nu este un ingredient activ aprobat în SUA. Nu exista multe studii despre acest produs chimic. Este fotostabil şi nu absoarbe prin piele.
Sulisobenzone (Benzophenone-4)
Poate provoca iritarea pielii şi a ochilor. Nu penetreaza pielea într-un grad mare, dar creşte capacitatea  altor substanţe chimice de a o penetra.
Benzophenone-2
Nu este aprobat pentru utilizare în produsele de protectie solara in Statele UnitePosibil disruptor hormonal.

Funcţia biologică majora a vitaminei D este de a mentine nivelurile de calciu şi fosfor din sange in limite normale. Vitamina D ajuta la absorbtia de calciu, ajuta la formarea şi menţinerea oaselor puternice. Aceasta promovează mineralizarea oaselor, împreuna cu o serie de alte vitamine, minerale, si hormoni.
Sursahttp://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2008/07/01/four-out-of-five-sunscreens-may-be-hazardous-to-your-health.aspx

Cum sa beneficiati de soare în condiţii de siguranţă:

- Începeţi cu prudenţă, cu mai puţin de 10 de minute pe zi în soare, în funcţie de tipul de piele. Veţi şti că v-aţi expus suficient la soare in momentul in care pielea  devine uşor roz. Expunerea după acest moment nu creşte nivelul de vitamina D şi va creşte riscul de cancer de piele si imbatranire prematura a pielii. Cresteti progresiv timpul expunerii la soare.
- Asiguraţi-vă că iesiti afara cat de des puteti - regularitatea este foarte importanta.
- Nu folosi produsele de protecţie solară. Folosiţi îmbrăcăminte pentru a bloca razele soarelui.
-Stati departe de paturi de bronzare comerciale (solar), dacă nu se poate confirma faptul că acestea va protejeaza impotriva tuturor emisiileor nocive.
- Nu staţi la soare suficient de mult timp cat sa va ardeti pielea. 
-Utilizati o crema de protectie solara cu ingrediente sigure (Crema protectie solara din unt de cacao, ulei de cocos, ulei de catina si ulei de galbenele, ceara de albine, oxid de zinc)

Cititi aici despre expunerea corecta la soare

No comments:

Post a Comment

Postări populare

Total Pageviews