Friday, May 18, 2012

6 tipuri de medicamente de care Big Pharma te vrea dependent



Sunt doua strategii de marketing eficiente folosite de companiile farmaceutice in mod curent:

1. Sa va convinga ca medicamentele care inainte le luati doar la nevoie sunt acum necesare zilnic pentru preventie
2. Vanzandu-va ideea ca doar avand riscul unei boli cronice te transforma in cineva care ar trebui sa iei medicamentele pentru respectiva boala

Ceea ce face ca aceste două strategii sa aiba succes este că prin vizualizarea reclamei, TU esti cel care o vinde medicului dumneavoastră, sugerând că aveţi nevoie de un anumit medicament, sau pur şi simplu cerand aceasta. 
Conform unui articol recent de Martha Rosenberg:"Din momentul in care publicitatea (farmaceutica) directa catre consumator a debutat la sfârşitul anilor 1990, numarul de oameni care au prescriptii pt  medicamente  - în special medicamente pe baza de prescriptie medicala pentru viaţă - a crescut foarte mult. In perioada 2001 - 2007 procentul de adulţi şi de copii cu unul sau mai multe medicamente pe retete pentru boli cronice a crescut cu mai mult de 12 milioane de euro, scrie Associated Press şi 25% din copiii din SUA  iau acum un medicament pentru o boala cronica. 7% din copiii iau două sau mai multe medicamente  zilnic.

Ea enumeră şase tipuri de medicamente care sunt "comercializate pentru eternitate", adica  urmează să fie luate toata viata. Din păcate cele mai multe dintre aceste medicamente vin cu efecte secundare potentiale care pot fi mult mai daunatoare decât simptomul original, şi puţine dintre ele au fost definitiv dovedite a oferi  vreun beneficiu semnificativ pentru sănătate. De fapt, unele dintre aceste medicamente au fost găsite vinovate de agravarea starii pe care acestea sunt menite a le trata (cum ar fi antidepresivele, statinele, inhibitori ai aciditatii, medicamente pentru controlul astmului), şi / sau pot provoca alte boli grave.

Medicamente pt ADHD si medicamente pentru tulburari psihice  Statine
Terapia de substituţie hormonală Inhibitori ai aciditatii Medicamente pentru controlul astmului

Care este preţul real al medicamentelor pt ADHD?

Medicamente pt ADHD sunt cunoscute pentru efectele adverse grave, printre care:
- Leziuni permanente ale creierului
 - Modificări ale personalitatii, depresie, şi / sau halucinaţii
- Toxicitate cardiaca, şi leziuni hepatice
- Atac de inima si accident vascular cerebral
- Cancer
- Moarte subită, şi sinucidere

Deci, de ce - cu toate ca exista alternative care functioneaza - se "trateaza" milioane de copii cu medicamente care sunt stimulente mai puternice decât cocaina?

Cinci instrumente puternice pentru a elimina practic ADHD-ul!
- Eliminati majoritatea cerealelor şi a zaharurilor din dieta ta / a copilului
- Înlocuiţi bauturile racoritoare, sucurile de fructe şi laptele pasteurizat, cu apă curată
- Creşteti cantitatea de grăsimi omega-3 sub o formă eficientă  cum ar fi ulei de krill sau uleiul de peşte
- Minimizati utilizarea majoritatii uleiurilor vegetale - sunt încărcate cu grasimi omega-6, care distorsionează puternic raportul Omega-6: 3 
- Evitati toate alimentele prelucrate, în special cele care conţin culori artificiale, arome şi conservanţi

Alte tehnici utile:
- Petreceţi mai mult timp in natura
- Terapie senzorială şi instrumente de psihologie energetica, cum ar fi tehnica de eliberare emoţională (EFT)

Depresia si ADHD sunt aproape  mine de aur 
nelimitate pentru companiile farmaceutice. Nu este nici un test de diagnostic pentru oricare dintre aceste probleme, şi literalmente oricine care prezintă, sau pretinde a avea, anumite simptome poate fi etichetat ca deprimat sau suferind de ADHD şi i se pot da medicamente pentru a trata simptomele.
Foarte important: antidepresive sunt modificatori, nu tratamente. Ele nu  trateaza in nici un fel  cauza depresiei. Aceste medicamente actioneaza ca sedative sau stimulente - si nu corecteaza  dezechilibru de bază.Cei mai multi dintre voi ati auzit, probabil, că depresia este cauza unui "dezechilibru chimic din creier", pe care aceste medicamente sunt concepute pentru a-l corecta. Din păcate, pentru oricine  a înghiţit vreodată acest truc de marketing, acest lucru nu este o declaraţie ştiinţifică.

Efecte secundare periculoase ale antidepresivelor
- Risc crescut de sinucidere şi violenţa
Ele pot afecta, de asemenea, sistemul imunitar, 
- Cresc riscul de diabet de tip 2 de două până la de trei ori în grupurile cu risc ridicat. 
- Ele pot provoca sau agrava boli mintale reale, şi poate duce la declinul mental prin utilizarea pe termen lung ...

Aici sunt patru factori cheie de luat în considerare:

1. Optimizaţi-vă dieta - reduceti sau eliminati zaharurile si cerealele din dieta

Abţinerea de la zahăr / cereale va optimiza nivelul de insulina si leptina natural. Amintiţi-vă că rezistenta la insulina (care este cauzată de prea mult zahăr / fructoză şi cereale in dieta ta), nu este doar un factor principal în boli cum ar fi diabetul si bolile de inima, este, de asemenea, un factor important de risc pentru depresie.
Cercetatorii au descoperit o legatura  intre nivelurile mai ridicate de rezistenta la insulina si  severitatea simptomelor depresive la persoanele cu toleranta alterata la glucoza, chiar înainte de apariţia diabetului zaharat. 
Conform unui studiu din 2004  zahărul suprima activitatea  hormonului de creştere cheie in creier numit BDNF. Nivelurile de BDNF sunt extrem de scăzute la cei care suferă de depresie şi schizofrenie. Pentru a afla mai multe, vă rugăm să consultaţi articolul meu, legătura dintre zahăr şi  sănătatea mintală.  

Retineti ca abtinerea de la zaharuri si cereale inseamna si abinerea de la sucuri, bauturi indulcite de toate felurile, alimente procesate de toate felurile, dar si alimentele "dietetice" indulcite artificial. Indulcitorii artificiali ca aspartamul sunt corelati cu depresia si tulburari comportamentale.

2. Faceti sport. Normalizati astfel nivelul de insulina si al hormonilor "starii de bine" din creier. In mod repetat cercetatorii au demonstrat ca sportul este mult mai eficient decat medicamentele antidepresive.
3. Optimizati nivelul vitaminei D prin expunerea in siguranta la soare, ceea ce permite corpului sa produca vitamina D intr-un mod natural, sau prin suplimente de calitate.
4. Luati zilnic Omega3 de calitate, de provenienta animala.



Zeci de milioane de americani iau medicamente care scad colesterolul, majoritatea statine -şi unii "experţi", susţin că mai multe milioane de oameni ar trebui să le ia.

Nu sunt deloc de acord.Statinele acţionează prin blocarea enzimei din ficat, care este responsabila cu fabricarea colesterolului (HMG-CoA reductase).Faptul că statinele provoca reacţii adverse, este bine stabilit, în prezent există 900 de studii care dovedesc efectele negative ale acestora, care variaza de la probleme musculare la un  risc crescut de cancer.

Efecte adverse raportate includ: 
- Probleme musculare, polineuropatie (afectarea nervilor la nivelul mâinilor şi picioarelor), şi rabdomioliză (o grava stare degenerativa a tesutului muscular) 
- Anemie
 - Acidoză
 - Disfuncţii sexuale 
- Slabirea sistemului imunitar
 - Cataracte
 -Disfunctii ale pancreasului sau ficatului, inclusiv o creştere potenţială a enzimelor hepatice 
- Pierderi de memorie

S-a dovedit ca statinele cresc riscul de diabet zaharat prin câteva mecanisme diferite. Cel mai important este faptul că ele cresc rezistenta la insulina, care poate fi extrem de dăunătoare pentru sănătatea ta. Rezistenţa crescuta la insulină contribuie la inflamatia cronica in organism, iar inflamatia este semnul distinctiv a majoritatii bolilor. 
De fapt, rezistenţa la insulină crescuta poate duce la boli de inima, care, în mod ironic, este motivul principal pentru a lua un medicament de reducere a colesterolului! 
Pot favoriza, de asemenea, grasimea de pe abdomen, hipertensiune arterială, infarctul miocardic, oboseală cronică, tulburări tiroidiene, şi  boli precum Parkinson, Alzheimer, si a cancerului. În al doilea rând, statine cresc de fapt riscul de diabet zaharat, prin creşterea nivelului zahărului din sânge. Cand mananci o masa care contine amidon şi zahăr, o parte din excesul de zahăr se duce la ficat, care apoi il stochează ca  colesterol şi trigliceride. Statinele functioneaza prin impiedicarea ficatului de a face colesterol. Ca urmare, ficatul returneaza zahărul in sange, ceea ce ridică nivelul de zahar din sange.


Intr-o incercare îndrăzneaţa de a creşte profiturile înainte de expirarea brevetului, Pfizer a introdus versiunea Lipitor masticabila pentru copii . Brevetul in SUA pentru Lipitor a expirat în noiembrie 2011, şi încearcand să stimuleze vânzările de medicamente, copiii au devenit  noul obiectiv.
Cercetatorii si medicii promoveaza screening-ul universal la şcoală a copiilor pentru a verifica  colesterol ridicat, pentru a găsi pe cei "care au nevoie de tratament." În plus, fratilor mai mari, părinţilor şi altor membri ai familiei s-ar putea să li se solicite să facă un screening, de asemenea, spun cercetatorii, care ar descoperi nevoi de medicamente care nu au fost anterior diagnosticate.

Optimizarea naturala a nivelul de colesterol
Nu exista nici un motiv pentru a lua statine şi sa suferiti  efectele nocive a acestor medicamente periculoase. Adevarul este că 75% din nivelul de colesterol este produs de ficat, care este influenţat de nivelul de insulină. Prin urmare, dacă vă optimizati nivelul de insulina, va optimizati automat colesterolul. 

- Optimizaţi-vă nivelul de vitamina D. 

- Reduceti/eliminati cereale, alimentele procesate şi zahărul din dieta ta.
- Asiguraţi-vă consumul adecvat de omega 3 de înaltă calitate, de origine animală - cum ar fi uleiul de krill.
Alte alimente  sanatoase alimente sunt: ulei de măsline, nucă de cocos şi ulei de nucă de cocos, produse organice lactate şi ouă, avocado, nuci si seminte crude, carne de la animale hranite cu iarba.
- Faceti sport zilnic. 
- Faceti faţă provocărilor emotionale. Tehnica mea preferata pentru managementul stresului este tehnica de eliberare emotionala (EFT).
- Evitaţi fumatul sau consumul de alcool excesiv.
- Asiguraţi-vă un somn bun.




Substitutia hormonala este un subiect fierbinte in zilele noastre, în mare parte pentru ca  promite ameliorarea simptomelor şi  încetinirea unora dintre semnele de imbatranire ale femeilor aflate la menopauza.Dar aceasta este un subiect complex, una care ameninţă sănătatea multor femei care aleg să ia hormoni sintetici pentru a calma bufeurile, schimbarile de dispozitie si alte simptome ale menopauzei.În primul rând, este important să realizăm că menopauza este o etapa naturala, nu este o boala care necesita tratament, aşa cum mulţi ar fi crede. Este un eveniment natural şi normal, în viaţa oricarei femei care apare atunci când incetati sa mai aveti ciclu menstrual.
Menopauza este de obicei legata de imbatranire, şi, în general, apare în jurul vârstei de 50 de ani. 

Următoarele medicamente au  avertismente  şi trebuie să fie evitate:
Premarin este un estrogen extras din urina iepelor insarcinate. Acum ştim că este asociat cu un risc crescut de boli de inima.
- Terapia cu EstrogenEstrogenul, care este extras din Premarin, a fost eficace în combaterea unor simptome de menopauză, dar s-a dovedit a avea efecte secundare negative, grave, cum ar fi riscul crescut de cancer de san si o crestere a nivelului de insulină.
- Provera. Acest medicament este un progesteron sau o forma sintetica de progesteron, care, probabil, este mai toxic decat Premarin. Ei bine, efectele secundare negative includ  coagularea sângelui, hipertensiunea arteriala si sangerari vaginale. Şi, la un an după ce milioane de femei au renunţat să mai ia medicamente de substituţie hormonală, incidenta cancerului de san a scazut dramatic - cu 7 la suta


Ce trebuie facut inainte de a lua hormoni de orice fel


- Alimentatia adecvata  si exercitii fizice regulate 
- Evitarea glucidelor rafinate, grasimilor prelucrate si incalzite -  toate servesc la ridicarea estrogenului la nivele anormale, dublu decat nivelul normalAceasta este o cauza majora care contribuie de simptomele menopauzei.
- Consumul de fitoestrogeni din belsug (estrogeni din plante), cum ar fi lemn dulce şi lucerna. (Atenţie, totuşi, soia nu este o opţiune bună.)
- Veţi dori, de asemenea, să vă optimizati nivelul de vitamina D.
- Veţi dori, de asemenea, sa va asigurati consumul de Omega 3 de înaltă calitate, cum ar fi uleiul de krill



Dacă aveţi arsuri la stomac, reflux acid, reflux gastroesofagian, ulcer gastro-duodenal sau orice afectiune legata de aciditate, sunt sanse foarte mari sa vi se fi oferit o reteta pentru un inhibitor de pompă de protoni (IPP). Pentru inceput trebuie precizat ca aceste medicamente de fapt provoaca simptomele pentru care acestea sunt destinate a le preveni.
Într-un studiu realizat cu voluntari fara simptome, mai mult de 40% dintre voluntarii participanti au experimentat arsuri la stomac, regurgitare de acid şi dispepsie (durere şi senzatie de plin la nivelul abdomenului),  săptămâni intregi după oprirea administrarii medicamentelor. Acestia  nu au avut astfel de simptome  înaintea experimentului!
Între timp, studiile arată că până la 33% dintre pacienti continuă să se alimenteze cu medicamentele prescrise, fără o nevoie evidentă de ele.

 Ca cercetatorii de la studiul de mai sus indica abilitate în :"Dacă hipersecreţia de acid indusa de medicamente duce la simptome legate de aciditate, acest lucru ar duce la dependenta " (cerc vicios).

Sunt  peste 16.000 de articole care susţin faptul că suprimarea acidului din stomac  nu trateaza problema. Se trateaza doar simptomele. Şi una dintre explicaţii pentru acest lucru este ca atunci cand se suprima cantitatea de acid din stomac, va reduce capacitatea organismului de a ucide bacteriile Helicobacter Pylori. Deci, de fapt, face ca starea dvs. sa se agraveze şi perpetuează problema.Mai multe motive pentru a intelege de ce reducerea acid stomac este un pariu riscant
  - Când luaţi IPP, care reduc în mod semnificativ cantitatea de acid din stomac, se altereaza capacitatea de a digera alimente în mod corespunzător.
 - Reducand nivelul de acid din stomac se diminuează, de asemenea, mecanismul de apărare principal impotriva infecţiilor provocate de hrana, crescând astfel riscul de intoxicatii alimentare.
 - În plus, dacă nu mai ai capacitatea de a digera si absorbi alimente în mod corespunzător, nu numai ca va creste riscul de atrofiere a stomacului, dar, de asemenea, riscul de a face aproape orice alta boala cronica degenerativa.
- Aceste medicamente au fost, de asemenea legate de un risc crescut de pneumonie, şi ca rezultat un risc crescut de pierdere osoasa. Riscul de fracturi de oase a fost estimat a fi de peste 40% mai mare la pacienţii care utilizează aceste medicamente pe termen lung.
Daca luati deja aceste medicamente, evitati oprirea brusca a administrarii. Trebuie să renuntati la ele treptat, sau altfel veţi experimenta o revenire severă a simptomelor, iar problema va fi in final mai mare decat era la inceputul tratamentului.
Strategiile care ar trebui adoptate: 

- Eliminarea declanşatorilor alimentari - alergiile alimentare pot fi o problemă, aşa că veţi dori să eliminati complet cofeina, alcoolul, nicotina.
- Creşterea producţiei de corpul tău natural al acidului din stomac
 - Refluxul acid nu este cauzat de prea mult acid în stomac ci de prea puţin. Una dintre cele mai simple strategii pentru a încuraja corpul tau sa produca in cantitati suficiente acid clorhidric (acid din stomac), este de a consuma destul de materii prime (neprocesate).
- Modificarea dietei tale - Consumul de cantitati mari de alimente prelucrate şi zaharuri este o modalitate sigura de a exacerba refluxul acid deoarece deranjeaza echilibrul bacterilor din stomac şi intestin.
În schimb, veţi dori să mănâncati legume din belsug şi de înaltă calitate, biodinamice, organice, cultivate pe plan local. Puteţi completa, de asemenea, cu probiotice de calitate înaltă sau asiguraţi-vă că includeti alimentele fermentate in dieta voastra. Acest lucru va ajuta la echilibrarea florei intestinale, care poate ajuta la eliminarea Helicobacter in mod natural.

- Optimizarea nivelului de vitamina D - Odata ce nivelul de vitamina D sunt optimizate, se va optimiza deasemenea producţia a 200 de peptide antimicrobiene, care va ajuta organismul dumneavoastră sa elimine orice infecţii.
 - Exercitiul fizic este un alt mod de a îmbunătăţi sistemul imunitar, care este imperios necesar in lupta împotriva toturor tipurilor de infectii.
O privire de ansamblu asupra studiilor recente constată că nu există avantaje clare pentru utilizarea de lungă durată a tratamentelor pt astmului bronsic la copii.
Salmeterolul si formoterolulpot reduce simptomele de astm pentru perioade de până la 12 ore.  Dar din moment ce s-a dovedit anterior ca ele cresc riscul de reactii adverse care pun în pericol viaţa  adulţilor, atunci când este folosit ca  medicament unicele nu sunt recomandate ca agent principal în tratamentul astmului bronsic la nici o categorie de vârstă.

Daca vrei ceva care functioneaza cu adevarat pentru astmaţi putea dori să va uitati la vitamina D. Un studiu a arătat că dietele sărace şi lipsa de vitamina D în rândul mamelor au fost factorii determinanţi al imbolnavirii copiiilor de astm.

Sursa: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/05/14/mercks-adhd-drugs-unsafe.aspx?e_cid=20120514_DNL_artNew_1

No comments:

Post a Comment

Postări populare

Total Pageviews