Sunday, September 16, 2012

rBGH - Lactate toxice

Porumbul Bt nu este singurul aliment modificat genetic, despre care există dovezi ca ar cauza probleme
 
Hormonul de creștere bovină modificat genetic (cunoscut si sub numele de Posilac, rBGH, sau rBST) este proiectat prin inserarea de gene de vacă în bacterii E. coli, în scopul de a face bacteriile sa produca un hormon care accelereaza metabolismul  vacii, astfel stimuland productia de lapte. 
 rBGH creste nevelul de IGF-1 (un hormon numit factor de crestere asemanator insulinei) care a fost legat de aparitia cancerului, iar acest hormon este excretat in lapte. 

IGF-1 este un hormon puternic, care actioneaza pe glanda pituitara pentru a induce efecte metabolice  și endocrine puternice, inclusiv cresterea  si replicarea celulara. Nivelurile crescute de IGF-1  sunt asociate cu  cancerul de san si alte tipuri de cancer. Atunci când vacile sunt injectate cu rBGH, nivelul lor de IGF-1 crește până la 20 de ori, iar acest IGF-1 se excretă în lapte.
Și nu numai că pasteurizarea nu distruge aceasta proteina, dar studiile arată , de fapt crește nivelurile de IGF-1 cu circa 70 la sută, probabil prin ruperea legaturilor dintre proteine.
Femeile aflate la premenopauza cu nivel ridicat de IGF-1 au de șapte ori mai multe sanse de a dezvolta cancer de san, iar barbatii cu nivel de IGF-1 crescut au un risc mai mare de a dezvolta cancer de prostata.

     Există dovezi puternice ca rBGH crește riscul de cancer al tesutului canalelor de lactatie al femeilor, care este una dintre cele mai agresive forme de cancer de san. Rata incidentei cancerului țesutului canalelor de lactatie a crescut cu 50 pana la 60 la suta. Chiar și vacile de lapte suferă de16  probleme de sănătate diferite, atunci când li se administrează rBGH:
  • Cresterea cu 40 %  a infertilitatii 
  • Cresterea cu 55 % a șchiopătatului
  •  Durata de viata scurtata
  • Boli ale copitelor
  • Lapte vizibil anormal
    Țesuturile mamare ale feților de sex feminin și sugari sunt deosebit de sensibile la influențele hormonale și chimicale cauzatoare de cancer. Sugarii și copiii expuși la un nivel ridicat de IGF-1 de timpuriu pot deveni "sensibilizati", ceea ce duce la probleme de sanatate mai tarziu in viata, cum ar fi mărirea sânilor la sugari si copii mici, si cancerul de san la femeile adulte. 
Sugarii si copiii mici absorb IGF-1 în concentrații mai mari decât adulții, pentru că peretele lor intestinal este mai permeabil la proteinele. IGF-1 din produsele lactate pare să fie protejat in timpul digestiei de cazeină și de efectele de tamponare ale lactatelor.
 Sursa: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2011/10/23/rgbh-in-milk-increases-risk-of-breast-cancer.aspx

In cazul in care va ganditi ca acest hormon nu ar fi deja folosit in Romania, aflati ca nu avem noi acest noroc. In perioada in care alaptam, cand mancam cascaval (unul din putine produse lactate pe care il agreez) noaptea si mai ales dimineata trebuia sa ma duc eu sa-l trezesc pe cel mic ca sa mai scap de acea productie excesiva de lapte, lucru care nu se intampla cand nu mancam lactate cumparate.

 

No comments:

Post a Comment

Postări populare

Total Pageviews